Alyki

Alyki, este  pe partea de est a insulei, situat la aproximativ 35 kilometri de Thassos Town şi 47 de kilometri de Skala Prinos, există o insulita mica stâncoasa, care a fost numita odată Roca Sfânta. Este o zona cu vestigii istorice care isi pastreaza continuitatea inca din secolul al 7-lea I.H.

Pe partile laterale ale peninsulei puteti gasi cateva ruine, locuri de importanta istorica si un drum scurt gata sa va ofere o plimbare usoara la pas. Este perfect pentru oamenii care se bucura de drumeţii scurte şi un gust de istorie.

Astăzi, apa limpede si cristalina şi cadrul liniştit sunt motivele pentru care tot mai mulţi vizitatori poposesc an de an in acest cadru natural de o frumuseţe rară, care nu poate exista nicaieri in lume. Alyki este considerat de mulţi a fi, cea mai frumoasa plaja de pe Thassos.

Plaja este ingusta dar cocheta, presarata cu sezlonguri si umbrele, iar tavernele cu mancare specifica greceasca completeaza perfect dorinta de a pretrece o zi perfecta intr-o locatie de vis.