Panagia

Acest sat liniştit de munte este situat la aproximativ 10 kilometri de Thassos Town şi 27 de kilometri de Skala Prinos. Este o comunitate minunata care păstrează o mare parte din tradiţia veche. Acesta este motivul pentru multi dintre turistii care viziteaza satul se încadrează cu dragoste in el, unii dintre ei chiar vor sa cumpere o casă şi sa se mute aici, sa se bucure de simplitatea vieţii.

Panagia a devenit capitala insulei după Revoluţie greaca în 1821 împotriva turcilor otomani. A fost numit dupa biserica din sat în 1832. Panagia este numele grec ortodox pentru Fecioara Maria.

La doar 4 kilometri în Skala Panagia, vă puteţi bucura de o baie la Golden Beach, sau “Chrissi Ammoudia”. Veţi avea, de asemenea, opţiunea de a lua trasee din Panagia până într-o peşteră, care nu a fost încă explorata în întregime, sau de a va bucura de o excursie pe jos până la vârful Muntelui Ipsario, cel mai înalt munte de pe Thassos. Înălţimea este de 1204 de metri, sau 3950 de metri deasupra nivelului mării.