Pefkari

Situat la 44 km de Thassos Town şi 28 km de portul din Skala Prinos. Este un sat cuibărit între copaci de-a lungul coastei Mării Egee inspumate de pe latura de sud a insulei. Satul este format în mare parte din barurile de pe plaja, cafenele, restaurante şi hoteluri, evident, doar un loc de vacanţă de vară care este fermecător pentru toti vizitatorii şi oaspeţii.

Plaja a fost premiata cu Blue Flag pentru mai mulţi ani consecutivi, dovada că este bine păstrata şi că facilităţile oferite sunt complete. Locaţia este foarte convenabila pentru cei care ar dori o vacanta linistita si relaxanta, dar care doresc, de asemenea, o varietate de lucruri de făcut şi locuri unde să mergi.

Plaja este mare, cu cea mai mare parte nisip, apa este limpede precum cristalul şi se pot face chiar şi sporturi nautice. Familiile sunt indragostite de acest loc pentru ca isi pot aduce copiii lor intr-un mediu calm si relaxant cu multa natura, care prevesteste un concediu de familie perfect.

Oraselul Limenaria este la numai 2,5 kilometri nord-vest de aici, unde puteţi petrece zile de cumpărături sau explora zona minei vechi de Metalia.